GET ile Güvenli Alışverişin Keyfini Yaşa.

İşlem Rehberi

EsnafPazar pazareyeri sistemi ile ilgili işlem rehberini inceleyebilirsiniz.

İŞKUR’a bağlı engelli hibe desteği proje başvuruları e-Devlet Kapısı’nda başladı. Verilecek hibe desteği ile engelli vatandaşlarımızın kendi işlerini kurmalarında destek olmak amaçlanmaktadır. Aşağıdaki şartları yerine getiren engelli vatandaşlarımız Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerine veya Hizmet Merkezlerine müracaat etmeden Engelli Hibe Desteği Başvurusu hizmeti ile e-Devlet Kapısı üzerinden başvurularını gerçekleştirebilirler.
·       İŞKUR'da engelli kaydı olmak,
·       Bedensel, zihinsel, ruhsal, duygusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerle kaybetmesi nedeniyle iş gücünün en az % 40’ından yoksun olduğuna ilişkin “Sağlık Kurulu Raporuna” sahip olmak,
·       18 yaşını tamamlamış olmak,
·       Hangi sebeple olursa olsun emekli olmamak,
·       İŞKUR’a herhangi bir borcu bulunmamak,
·       Kendi üzerine aktif olarak kayıtlı işyeri/işletme olmamak, (Proje başvuru rehberi yayım tarihi itibarıyla proje konusu meslekte son bir yıl içerisinde terk mükellefi olmamak),
·       İş yerinin kurulacağı il sınırları içinde ikâmet etmek,
·       Girişimcilik eğitim programı sertifikasına sahip olmak,
·       Kurulacak iş ile ilgili başka mevzuatlarda aranılan diploma, sertifika, izin vb. belgelere sahip olmak ve aranılan diğer şartlara haiz olmak,
·       Kendisine vasi tayini yapılmamış olmak,
·       Herhangi bir icra dosyası bulunmamak, (Komisyon tarafından kabul edilen projelerin sözleşme imzası öncesinde İcra Dosyası Sorgulama hizmeti üzerinden  kişinin icra dosyasının olup olmadığı sorgulaması yapılacaktır.)

Programın Amacı ve Gerekçesi

Bu programın amacı, ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi, yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamaktır.

(Bu destek programı, Girişimcilik Dairesi Başkanlığı tarafından tasarlanmıştır)

Yeni Girişimci Desteği

31.12.2018 saat 23:59 itibari ile Yeni Girişimci Desteğine yeni başvuru alınmamaktadır.”

(1) İşletme kuruluş giderleri için geri ödemesiz olarak 2.000 (iki bin) TL destek sağlanır.

(2) Kuruluş Dönemi Makine, Teçhizat, Ofis Donanım ve Yazılım Desteği kapsamında, işletmenin kuruluş tarihinden itibaren 24 (yirmi dört) ay içinde satın alınan/alınacak makine, teçhizat, yazılım ve ofis donanımları için geri ödemesiz olarak üst limiti 18.000 (onsekiz bin) TL destek sağlanır.

(3) İşletme Giderleri Desteği kapsamında, işletmenin kuruluş tarihinden itibaren 24 (yirmi dört) ay içinde gerçekleşen işyeri kirası ve personel net ücretlerine yönelik olarak, aylık azami 5000 TL ve toplamda geri ödemesiz olarak 30.000 (otuz bin) TL destek sağlanır.

 

(4) Kuruluş Dönemi Makine, Teçhizat, Yazılım ve Ofis Donanım Desteği ile İşletme Giderleri Desteği üst limitleri; bu destek unsurları için belirlenen üst limitlerin toplamını aşmamak üzere ihtiyaç duyulması halinde Kurul Kararı ile  % 50 (elli)’ye kadar arttırılabilir. Bu durumda Kuruluş Dönemi Makine, Teçhizat, Yazılım ve Ofis Donanım Desteğinin üst limiti 27.000 (yirmiyedibin) TL, İşletme Giderleri Desteği üst limiti 45.000 (kırkbeş bin) TL ve her iki desteğin üst limitleri toplamı ise 48.000 (kırksekiz bin) TL’yi geçemez. 

(5) Sabit Yatırım Desteği kapsamında, işletme kuruluş tarihinden itibaren 24 (yirmi dört) ay içinde satın alınan/alınacak makine, teçhizat ve yazılım için teminat karşılığı geri ödemeli olarak 100.000  (yüz bin) TL destek sağlanır.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri, ülkede girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulması genel hedefine uygun olarak; girişimcilerin iş kurma ve yürütme konularında bilgi ve beceri sahibi olmaları, bu süreçte kendi rol ve sorumluluklarının farkına varmaları ve kendi iş fikirlerine yönelik iş planı hazırlayabilecek bilgi ve deneyim kazanmaları amacıyla KOSGEB ile paydaş kurum/kuruluşların işbirliği ile düzenlenir.

Yeni Girişimci Desteğine başvurunun ön şartlarından biri bu Eğitimi tamamlamış olmaktır.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri herkesin katılımına açık ve ücretsiz olarak sağlanmaktadır.

Yükseköğretim kurumlarınca örgün eğitim sistemi içinde girişimciliğin ayrı bir ders olarak verilmesi halinde, bu dersi alan öğrenciler arasında KOSGEB ve ilgili üniversite işbirliği ile düzenlenen ödüllü yarışmalar sonucunda, hazırladıkları iş planları ilk üç dereceye girmiş olan öğrencilerden işletmesini kurmuş olmaları kaydı ile en başarılı iş planı sahibine 25.000 (yirmi beşbin) TL, ikinciye 20.000 (yirmi bin) TL, üçüncüye 15.000 (on beşbin) TL ödül verilir.

Ayrıca; KOSGEB tarafından uygun bulunan, Yurtiçi veya yurtdışında faaliyet gösteren kurum/kuruluşlar tarafından düzenlenecek ödüllü/ödülsüz yarışmalar sonucunda sundukları iş fikirleri/iş modelleri/iş planları, ilk üç dereceye girmiş olan yarışmacılara, Türkiye’de kuracakları işletmeleri ve ya mevcut işletmeleri için, 100.000 (yüzbin) TL’ye kadar ödül verilebilir.

Belediyeler, Yüksek Öğretim Kurumları, Özel İdareler, Meslek Kuruluşları ve İnkübatörler tarafından münferiden veya müştereken kurulacak bir İşletici Kuruluş vasıtası ile KOBİ’lere işletme geliştirme koçluğu, destek ağlarına ulaşım, finans kaynaklarına erişim imkânı, uygun koşullarda iş yeri mekânı, ortak ofis ekipmanı ve ofis hizmetleri sunmak amacıyla kurulacak bir İŞGEM’in, kuruluş ve işletme giderlerine destek sağlanmaktadır.

Desteklerimizi devletimizin kurum ve kuruluşlarının belirlediği katılım şartlarına göre belirleyip şirket politikalarını bilinen kurallar çerçevesinde değerlendirerek hizmet vereceğiz.

  1. Komisyon oranlarımız esnafpazar.com adresi üzerinde sayfanın en altında komisyon oranlarımızı görerek başlayabilirsiniz.
  2. Komisyon oranlarımız diğer girişimcilere sağladığımız oranlarla aynıdır.
  3. Komisyon oranlarımız sisteme kayıt olduktan sonra toplamda 365 gündür.
  4. Komisyon oranlarımız dışında diğer girişimcilerin sisteme kayıt olması ile beraber hesaplanacak zaman içersinde eşitlik ilkelerinin bozulmaması adına satışların arttırmak ve bilinirliği arttırmak adına sayfa ve kategori reklamlarını hediye edeceğiz.
  5. Süreç içersinde anlaşmalı bankalarımızdan kredi kullanma oranlarını açıklayacağız.(duyuru bölümünden takip edebilirsiniz)
  6. Sosyal destek paketlerimiz süreç içerisinde koordineli olarak kurum ve kuruluşlar ile anlaşmalarımız doğrultusunda duyuru alanından takip ederek sizlere bildirilecektir.
  7. Anlaşmalı kargo firmalarımız ile çalışmak isteyen paydaşlarımıza “lojistik” alanı üzerinden kar gözetmeden indirimli yararlanmaları sağlanacaktır.

 

DESTEK PAKETLERİMİZ ilkelerimiz doğrultusunda sadece komisyon alanında yazan kadar KDV dâhil hizmet bedeli olarak alınacaktır.

Kredi kartı komisyon oranları BDDK anlaşmalı kurum tarafında ESNAFACANVER E-TİCARET A.Ş. ‘ye iletilecektir.

Yapılan bildirim direk olarak duyurular panelinden yayınlanacaktır.

 

ESNAF PAZAR Ailesine hoş geldiniz.

Kayıt Ol İNDİRİMLERDEN Haberdar Ol

İndirimlerden Haberdar Olmak İçin Mailini Kaydet.